Over B44S!

B44S! is een klein, onafhankelijk onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in onderzoek, advies en opleiding op het gebied van veiligheidsvraagstukken rond desinformatie, radicalisering, extremisme, dwingende controle en primaire preventie. B44S! is een sociale onderneming en maakt onderdeel uit van een netwerk van organisaties, professionals en wetenschappers, dat zich intensief bezighoudt met deze multidisciplinaire veiligheidsvraagstukken, waaronder: Vrije Universiteit Amsterdam, Platform JEP, Expertise-unit Sociale Stabiliteit, Het LSE en de Nationale Politie.

Bij B44S! kunnen professionals en overheden terecht voor collegiaal overleg, wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van beleids-, opsporings- en opleidingsontwerp, de ontwikkeling van methoden en technieken, kennisdeling, voorlichting en opleiding (op maat).

Denk daarbij aan:

  • Media- en literatuuronderzoek en forensisch-linguïstisch onderzoek;
  • Wetenschappelijk onderzoek in multidisciplinaire teams rond (online) desinformatie, radicalisering, extremisme en dwingende controle ter ondersteuning van beleids-, opsporings- en opleidingsontwerp;
  • Opleiding (op maat) gericht op signalering van en omgaan met desinformatie, radicalisering, extremisme en dwingende controle.

Kitty Smeekes-Louwers, communicatie- en informatiewetenschapper en oprichter van B44S!, staat sinds mei 2021 als (kandidaat-)deskundige geregistreerd bij de Landelijke Deskundigheidsmakelaar van de Nationale Politie | LDM.

Kijk op de website van de IAFL | International Association of Forensic and Legal Linguists voor meer informatie over het kennisgebied forensische linguïstiek.


Neem voor meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden contact op via email of via onderstaand contactformulier.

Neem contact op met B44S!

Mail[email protected]